De Stichting “Mijn Thuis” wil zich inzetten met vele activiteiten voor allen in de vluchtelingenkampen, in het bijzonder voor hen in Ain el-Helwah te Libanon. Er moet in het kamp meer mogelijkheid tot scholing komen, medische en financiele zorg waardoor vooral de jongeren hoop op een betere toekomst krijgen.

live

benefieten

via facebook en youtube

Regelmatig worden activiteiten georganiseerd. Het belangrijkste daarbij zijn benefiet-avonden, rechtstreeks en live via uw computer te bekijken en aan bij te dragen. Zodra een activiteit gepland wordt laten we dat via deze pagina weten.

Sociaal
Centrum

Duurzame Activiteiten

“Geef geen vis, maar een hengel, waarmee men zelf vissen kan vangen.”

Dit sociaal, medisch en tevens ook (winkel) centrum wordt opgericht om duurzaam & sustainable verschillende soorten hulp te kunnen bieden aan meer dan 150.000 vluchtelingen. Het ligt net buiten Saida ( op de kaart Sidon) tussen twee vluchtelingenkampen in: El Miye we Miye en het grootste kamp in Libanon: Ain alHilweh. Alleen daar al wonen meer dan 100.000 vluchtelingen, waarvan sommigen al 70 jaar.

Waarom zo’n centrum? Iedere reden daarvoor vraagt om uitleg. De meest simpele reden is: het creëert werk, waardoor reeds vanaf het begin meer dan 30 gezinnen een inkomen hebben.